Het Paradigma van de Europese Palingenesis

Het credo van verzet tegen de heersende orde:

 

Vanuit het eeuwige cyclische komt onze mythos als de levende ziel van onze voorouders tot ons en doet ons beseffen dat het einde van een era is aangebroken voor ons volk en dat wij onszelf vanuit onze diepste wortels opnieuw moeten scheppen, opwaarts naar een nieuwe era, een metamorfische herschepping vanuit dezelfde oeroude ziel die in ons allen leeft.

De nieuwe era zal er een zijn waarin het materiële haar dienstbare plek zal hervinden ten opzichte van de Europese geest en haar hogere principes. Onze existentiële wil is niet langer het eindpunt van alles, maar een springplank naar de vervolmaking van onze supra-existentiële wil die ons boven onszelf uit doet scheppen. De Faustiaanse geest zelf leidt ons, weg van banale belangen, op naar onze mythische bestemming die als een zon boven ons uit torent en ons vervult van vitaliteit, viriliteit en scheppingskracht.

 

De mens is hierin geen losgeslagen, eenzaam individu, maar een geworteld en bezield persoon die het eigen leven vorm geeft vanuit de Keten van Verwantschap. Uit dit midden van familie, gemeenschap en volk rijzen onze meest moedigen, eervollen en nobelen die zelf voorop gaan in deze hoge strijd. Als een ware Orde van noordse protagonisten ontsteken zij als eersten opnieuw de vuren van Europese beschaving met een heroïsche spiritualiteit. Onze nachten zullen niet langer verlicht worden door het neon van rechts kapitaal en links keurslijf, maar door onze noordse ziel die haar morele autoriteit heeft hervonden en de heilige band tussen volk en voorouderlijke land doet stralen in een nieuw episch hoofdstuk in onze levende mythos.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s