Alles is Wyrd. Een liefde voor het lot en voor scheppingskracht

Er bestaat niet zoiets als toeval. Alles is Wyrd, en alles is Urlog. Ook al kennen we niet allen de lijnen van Wyrd.

 

Wyrd werpt ieder mens zowel obstakels als kansen op het pad, deels door onszelf veroorzaakt en deels van buitenaf. Dat wat ons pad kruist, is skuld, namelijk de consequentie van dat wat geworden is en dat wat wordende is.

Een mens heeft maar een beperkte invloed op datgene wat zijn pad kruist. We hebben echter alle invloed op de manier waarop we er mee omgaan.

 

Wie niet alleen met zijn ogen kijkt, maar ook schouwt met zijn geestesoog, zal zijn lot in Wyrd kunnen ontwaren. En zal hierdoor hét instrument in handen krijgen om zijn pad zowel te ontwaren als zelf te creëren.

 

De zwakke en ressentimentele mens klaagt over datgene wat zijn pad kruist. De sterke en nobele mens ziet in het omarmen van zijn lot echter dé gelegenheid om zijn eigen pad gestalte te geven door overpeinzing, zelfreflectie, strijd, uitdaging en een heroïsch spirituele houding. De sterke, scheppende mens heeft een diepe liefde voor het lot.

 

Wie zijn lot ontwaart, kan zijn pad zien. Wie zijn pad ziet, kan zijn inspanningen focussen, zijn skills aanscherpen, en zijn verantwoordelijkheden aanvaarden.

 

Alle essentie is het leven frontaal tegemoet te treden. Het is je overwinningen én nederlagen niet slechts aanvaarden maar zelfs bewust willen. Alleen zo wordt men meester over zijn lot en bestemming.

 

Met de voeten diep geworteld in de aarde en het hoofd in ijzige hoogtes ademt men het leven in, en ademt men daden uit, wetende dat daden eeuwig en onuitwisbaar zijn. Zo laat men zijn sporen na in het leven zelf en in het eeuwige.

 

Ieder mens erft een tijdperk in zijn geest, ziet een nu voor zijn voeten geworpen. Maar alleen de besten onder ons bouwen zichzelf op tot een overvloedige bron van levenskracht en scheppingskracht die werelden draagt en creëert, met een ijzeren wil tot overleven & overstijgen.

 

Alleen dan mag men zichzelf een noorderling, een protagonist noemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s